Admiraliteit 6 van de Maze

Veilig varen op het water

De Eendracht in de Rijnhaven

Zeilstage aan boord van de driemast schoener Eendracht

25 januari 2012 - Beste scouts,
 
Zoals gemeld tijdens de kick-off, bieden wij de scouts graag de mogelijkheid deel te nemen aan verschillende VIP-excursies vanuit de onderwijsinstellingen, branches en het betrokken bedrijfsleven in de komende periode, voor zover deze in de avonden of weekenden mogelijk zijn. Via ons ontvangt u informatie over de VIP-excursies die open staan voor alle deelnemende scoutinggroepen en waarvoor altijd geldt: “wie het eerst komt, het eerst maalt…”. Uiteraard is het ook mogelijk dat de aan uw scoutinggroep gekoppelde branche ook nog iets specifieks voor uw groep wil organiseren. Dit zal dan altijd rechtstreeks tussen u en de branche afgesproken worden.
 
Introductiestages aan boord van zeilschip Eendracht voor 14 en 15 jarigen
 
Ook dit jaar is het weer zover! De Vereniging van Waterbouwers en KVNR organiseren in samenwerking met Zeilschip Eendracht vijf meevaarstages aan boord van dit zeilschip.
Deze stages worden gesubsidieerd en de jongeren kunnen gratis deelnemen!

Programma voor de jongeren
Je komt 's avonds aan boord van zeilschip Eendracht waar de bemanning je ontvangt. Met het avondprogramma leer je de bemanning en het schip kennen waarna je een overnachting maakt in een hut aan boord. De volgende dag gaan we na het ontbijt naar zee. De hele dag loop jij met de bemanning mee die je alles uitleggen over het zeilen en het varen op zee. De bemanning van zeilschip Eendracht is getraind om te varen met jonge, onervaren mensen en zeilschip Eendracht is gebouwd om met jonge onervaren zeilers veilig te kunnen varen. Lunch en diner is inbegrepen net als beddengoed.
Gegevens
In 2012 zijn er vijf meevaarstages aan boord van de Eendracht. In totaal is er plaats voor 150 jongeren, verdeeld in 5 stages voor 30 jongeren.

Opstaptijd: 20.00u
Afstaptijd: 19.00u
 
stage 1: Vrijdag 20 en zaterdag 21 april 2012 vanuit Rotterdam
stage 2: Zaterdag 21 en zondag 22 april 2012 vanuit Rotterdam
stage 3: Vrijdag 11 mei tot en met zaterdag 12 mei 2012 van Scheveningen naar Rotterdam
stage 4: Vrijdag 24 tot en met zaterdag 25 augustus 2012 vanuit Vlissingen
stage 5: Zaterdag 25 tot en met zondag 26 augustus 2012 vanuit Vlissingen
 
Aanmelden?
Meer informatie en aanmelden kan op www.maritimeexperienceday.nl. Dit kan niet via KMR!
Heb je een groep jongeren die samen willen varen meld ze dan aan via info@eendracht.nl. Zet hierin: welke stage de voorkeur heeft, wat voor groep het betreft en de contactgegevens.
De organisatie van Zeilschip Eendracht neemt dan contact met u op en informeert u of de boeking mogelijk is.
Let op: de jongeren kunnen gratis deelnemen aan de stages, maar het vervoer van en naar de op- en afstapplek in de haven is voor eigen rekening en organisatie.
 
Met vriendelijke groet,
 
Annette Opstal
Programmacoördinator
 
PortCity II – 4e etage, Waalhaven Z.z. 19 (havennummer 2235)
3089 JH Rotterdam
Postbus 54200, 3008 JE Rotterdam
Tel.       : 010-244 85 90
e-mail   : aopstal@kmr.nl
website : www.kmr.nl