Admiraliteit 6 van de Maze

Veilig varen op het water

vletcascoindemaak

Vlettenbouw programma 2012 met het KMR

Tijdens deze editie van Vletten op de Maas (2011-)2012 zullen 10 vletten gebouwd gaan worden door VMBO-Techniekscholen in de regio Rotterdam-Rijnmond-Drechtsteden, het zogenaamde KMR-werkgebied. Deze vletten worden na afloop van het project, eindigend met een spetterende finale, overgedragen aan 10 waterscoutinggroepen uit Zuid-Holland. Deze groepen zijn aangesloten bij 1 van de volgende Regionale Admiraliteiten: RA-1, RA-4, RA-6, RA-8, RA-9 of RA-14.

De Wetrogroep is van onze Admiraliteit RA-6 de deelnemende groep geworden. De vlet wordt gebouwd door het VMBO van het IJsselcollege Kanaalweg 52a Capelle a/d IJssel.

Onze Admiraliteit ondersteund dit project door contacten met het KMR.

Voordat de vlet in gebruik mag worden genomen is een uitgebreide keuring vereist. De vlet wordt eerst door de keurmeester (Kees Burger) van het KMR gekeurd. Hierna volgt een acceptatiekeuring (Paul Zorgdrager) door Scouting Nederland.

Volg de ontwikkelingen via www.vlettenopdemaas.nl

Lees meer over de doelstellingen op .... Maritiem talent gezocht

Op vrijdagmiddag 13 januari was de aftrap voor het vlettenbouwprogramma 2012 op het ISW Hoge Woerd te Naaldwijk.

Er is een fonkelnieuwe bouw instructie van de lelievlet gemaakt door MasterShip. Dit is een baanbrekend stukje techniek om aan te bevelen om dit te zien.