Admiraliteit 6 van de Maze

Veilig varen op het water

PROGRAMMA klein

Rotterdam Swim

Wij zitten eigenlijk een beetje met onze handen in ons haar. Op zondag 24 augustus gaan wij naar verwachting om 19:00 rond het Noordereiland in hartje Rotterdam zwemmen. Op www.rotterdamswim.com/publicaties vind je een aantal publicaties over deze jaarlijkse zwemtocht in de grootste kunstmatige haven ter wereld om aandacht te vragen voor schoon water.

Wij hebben echter nog veels te weinig bootjes. Dit komt vooral door het gebrek aan belangstelling en enthousiasme bij kano en kajak varend Rotterdam om weer hun vrije zaterdag op te offeren voor een aantal zwemmers. Om dit verlies op te vangen, wij hebben deze problemen met de Rotterdamse Kano en Kayak verenigingen eigenlijk al een aantal jaren, willen wij nu in een grotere vijver vissen.

Wij hebben minstens 20 bootjes nodig om de veiligheid van de deelnemers aan de Rotterdam Swim te kunnen garanderen. Op www.rotterdamswim.com/veiligheid vindt u de uitgebreide veiligheidsmaatregelen die wij elk jaar nemen om een succesvol evenement te kunnen organiseren. Van de vaarders wordt niet veel verwacht. Het is vooral een moment om te genieten, wat te drinken, te fotograferen  en te eten en alleen in geval van nood moet men zwemmers aan boord laten.

That's all. Niks speciaals, niks bijzonders.

Erik Van Loon

p.s. wij hebben naast de 20 gewone boten ook 2 snelle boten (ribs) nodig. Een voor de duikers en voor het sport medische team van de Erasmus Universiteit. Verder zijn wij nog op zoek naar een ponton en +/- 15 marifoon's voor de verschillende diensten op het water.

p.s.2 Verder maken wij met de opbrengst van 5 jaar Rotterdam Swim op 22 maart 2014 de Oude Rijn van Harmelen tot Katwijk aan Zee schoon zie www.stichtingaquarius.nl/wereldwaterdag voor meer informatie. Langs de route van deze 50 km lange rivier willen wij graag met een aantal zevenkenners/scouting groepen samenwerken. Wellicht is dit iets voor Scouting Nederland.

King Of The Rivers - We Love Open Water
Rotterdam Swim | Royal Amstel Swim | Amsterdam Swim | Washington Swim

Contact
info@kingoftherivers.com
Director Erik Van Loon, +31 654 933 606

Social Media
www.kingoftherivers.com
www.facebook.com/kingoftherivers
www.twitter.com/kingoftherivers