Admiraliteit 6 van de Maze

Veilig varen op het water

Miniatuurafbeelding voor de versie van 20 aug 2009 om 19:43

Wereld Water College

Gezocht: enthousiaste waterscouts (18+) op vrijdagmiddag 6 september.

Op vrijdag 6 september 2013 organiseert Topsector Water tijdens de Wereld Haven Dagen “Het Groot Niet Te Vermijden Wereld Water College” in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam voor totaal 1000 leerlingen. De WaterXperience van 13:00 – 15:00 uur is bedoeld voor leerlingen van 12 tot 16 jaar en daagt de jongeren uit om verschillende activiteiten en proeven te doen op de gebieden van water, delta en maritiem. Of dit nu een brug bouwen met spaghetti is, een rockpiper besturen via een computerscherm, water zuiveren met zand en stenen, energie opwekken via het urinoir of de watertemperatuur meten op de noordpool, alle facetten van water en de watersector komen naar voren. De doelstelling is om deze groep te laten zien wat er mogelijk is met water zodat zij positief naar de watersector kijken en hun Nederlandse ‘roots’ als waterexperts begrijpen.

Naar programma onderdeel WHD..

Ondersteuning van de waterscouts aan WaterXperience

Zoals je zult begrijpen is het de bedoeling dat er tal van doe-activiteiten georganiseerd zullen worden in het nieuwe Luxor voor deze doelgroep. Eén van de activiteiten, is een “workshop” sleutelhanger knopen: https://activiteitenbank.scouting.nl/wiki/Activiteiten:Sleutelhanger_knopen.

We hebben gekozen voor de Apevuistje sleutelhanger.

Dit is een leuk blijvend aandenken voor de bezoekende jongeren aan het Wereld Water College en duurt ook geen uren, waardoor een grote groep jongeren hieraan mee kan doen.

Het idee is dat de scouts:

Wie zoeken wij?

10 waterscouts en een postleider die samen zorgen voor een soepel verlopende waterscout post op dit leuke evenement.

Als tegenprestatie worden de materialen vergoed en komt de naam van scouting als partner vermeldt bij het Wereld Water College.

Inschrijven?

Schrijf je snel in, uiterlijk voor 12 augustus 2013 met het oog op de nog korte voorbereidingstijd.

Inschrijven per email via deze deze link t.a.v. Annette Opstal, Scheepsbouw Nederland (010)  44 44 333 internet: www.scheepsbouw.nl

Vergeet niet in het mailtje je naam, 06-nummer en je scouting groep te vermelden.